Followers

My Dream Destination

Thursday, April 22, 2010
Instant Cash Blogging yang kedua minggu ni adalah My Dream Destination. Yang pertama i tak join sebab emosi tak berapa nak stabil. Huhuh. Kali ni i join balik dan harap entry i diterima (Ni gara-gara frust sebab entry untuk week 7 tak diterima!).. Harap sangat diterima..Amin..

Ok, mari cerita pasal destinasi impian i sedari i kecil lagi. Seingat i dari i start sekolah menengah kot. Yelah, time sekolah menengah baru ada perasaan nak pergi sana. Nak pergi sini. Time sekolah rendah macam kanak-kanak lagi kan. So tak fikir serius sangat. Hehehehe..

Destinasi impian i semestinya PARIS! I memang teringin sangat nak pergi sana sebab nak pergi Menara Eiffel yang merupakan mercutanda bandar raya Paris. Dulukan ada cerita Eiffel Im In Love. Bila tengok cerita tu, buat i bertambah-tambah nak sangat pergi sana. Pastu dengar plak dialog si Ergi (Samuel Rizal) meluahkan perasaan dia dalam Bahasa Perancis, owh..romantiknya. I ni memang agak jiwa jiwang orangnya. Heheheh. So Paris memang tempat yang sesuai untuk orang yang romantik dan jiwa jiwang macam i. OMG, bila la i dapat pergi ke sana ye?




Ni serba sikit pasal Paris..

"Paris adalah ibu negara Perancis dan juga negeri Île-de-France. Bersama dengan bandar satelit dan kawasan luar bandar, Paris mempunyai anggaran penduduk sebanyak 11.5 juta penduduk (2004). Paris adalah kawasan bandar yang mempunyai penduduk paling tinggi di dalam Kesatuan Eropah dan metropolitan kedua terbesar di Eropah iaitu sama dengan penduduk London dan hampir menyamai penduduk Moscow, dan juga dianggar mempunyai penduduk metropolitan ke-20 teramai di dunia.

Paris dikenali dengan gelaran la Ville Lumière (Bandar Berlampu atau Bandar Bercahaya) dan adalah destinasi pelancong utama di dunia.

Keunikannya ialah setiap malam, Paris selalu akan bermandikan cahaya lampu yang terang-benderang, maka dengan itulah digelari La Ville Lumiére ole pelancong asing ( dalam Bahasa Perancis )"
Seperti biasa, ambil dari Wikipedia!Heheheh

Nak bukti yang Paris ni bandar berlampu? Nah, sila rujuk gambar di bawah!









Cantikkan?I memang sangat2 mahu ke sana k!Tapikan kalau i kumpul duit dari sekarang, tak mustahilkan i dapat pergi ke sana? Lagi bagus kalau ada orang sponsorkan? Seronoknya!! Rasa dunia ini, ana yang punya.!Hahahahah

Jom usha-usha Mastraveller.com untuk mendapatkan keterangan lebih lanjut!Macam-macam info yang anda boleh dapat dari mastraveller ni. Ada Trip Planner, baca pengalaman orang yang baru je travel ke destinasi pilihan mereka, boleh tengok rancangan Destinasi Budget dan macam-macam lagi!















Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com

P/S: Minggu depan i akan ke Bandung, Indonesia. Antara destinasi impian i juga. Kiranya salah satu destinasi impian i dah tercapai la kan?? ^_^

12 maklumbalas:

  1. ahah...
    abang owang now kat france...
    but u know what...
    setiap minggu, dea lepak kat tempat impian owang jugak neyh...
    buat jaki tol...
    upload gambar sume kat eiffel tower...huhuhuhu...dengki kan ??

  1. chenta said...:

    ye ke?wah!!!bagi jeles je ni :(

    eh, minta abang kamu bawak sy ke sane..boleh? :P

  1. un_sign said...:

    sila sediakan sevenir untuk ai cik sya...:)

  1. Cik Nurul said...:

    ohh ini pun impianku yang belum terlaksana lagi hik..hik..hik..

  1. chenta said...:

    mari kita sama2 ke sane!

  1. Bintang D'hati said...:

    Sya blm tgk florence,italy lg....sgt2 indah terutama pd musim bunga....ahhh..terkenang2 ( pnh dan msh simpan impian utk hbskan usia tua di sana )

  1. chenta said...:

    sis pernah g sane ke?wah sis ni..merata pernah pergi ek?bestnye!

  1. ahah...
    dea balik jap bulan 5 nanti...
    owang yang nak mengendeng neyh pown dea buat bodo jer...huhuhu

  1. chenta said...:

    ala..dgn laili dia tak layan..dgn org dia layan kot..hahaha

  1. sarah kalam said...:

    cahaya nk g bandar bercahaya ni lahh...

  1. chenta said...:

    jum cahaya..kite pergi sama2!