Followers

Bandung Part 3

Friday, April 30, 2010
Sambung lagi dari entry Bandung Part 2.

Mungkin ini part terakhir kot. Hehehe. Orang pun mungkin dah buhsan baca cerita i ke sana. Hehehhehe. Tapi i takkan lupa sampai bila-bila. Sebab trip ni memang i tak pernah pikir dan tak pernah nak rancang. Tetiba je my sis ajak dan i pun ada duit sikit. But now kena menabung semula. Hehehhe

Petang lepas ke DSE FO, kami balik hotel. Sambung kemas barang semula. Malam tu tak makan pun. Sebab masing-masing dah tak sabar nak balik Malaysia. I pun dah tak lalu nak makan. Huhuhu. Nasib baik la trip ni 3hari 2malam je. Bagi orang lain tak cukup, tapi cukup la bagi i. Even tak pergi Ladang Strawberi dan Tangkuban Perahu, takpela. Next time boleh pergi. Time tu i akan prepare makanan banyak-banyak dari Malaysia. Heheheh.

Sambil mengemas barang, tengok tv. Even tak paham sangat, tapi tengok dan dengar je la. Tapi asyik la keluar iklan Brownies Sundae KFC. Dari i datang asyik keluar iklan tu k! Memang betul-betul menggoda. Dah la siap letak harga. Hanya 5,000rupiah (RM1.85)! Ada ke sundae harga macam tu? Sundae McD pun lagi mahal tau! Nak pergi beli, dah malam. Walaupun dekat, tapi dah tak larat nak mandi. So esok aje la pergi...

 Pizza Sebelah Utari Hotel. Ada kedai makan lain kat situ sekali.


 Dago Plaza. Tempat orang muda mudi waktu malam. Bak kata driver teksi.

Pagi ni bangun lewat sikit. Sebab takde nak pergi mana. Just nak ke airport je. Lepas mandi, minta pekerja hotel hantar breakfast. Kali ni ambil roti je. Tak ambil nasi dah. Bukan lalu pun nak makan. Hehehhe. Lepas breakfast dan kemas barang kali terakhir, check everything. Takut-takut ada yang tertinggal. Lepas tu call servis room, semata-mata nak tanya KFC buka pukul berape. Buat pengetahuan anda semua, KFC kat Indonesia tu khususnya di Bandung berdekatan dengan Utari Hotel, beroperasi pada pukul 9am waktu Indonesia. So i dengan sis terus la ke KFC.

 Besarkan KFC nya?

Brownies Sundae yang sedap. Bawah tu brownies, ice cream, strawberi macam mcd tu dan oreo!

KFC agak besar. Dah macam kilang je i tengok. Susun atur dalam pun cantik gak. Tapi before i pergi, i ada survey yang mengatakan KFC sana tak sedap sangat. My sis pun pernah makan masa trip 1st dia ke Bandung dulu. I pun bukan nak makan ayam ke ape. Just nak beli Brownies Sundae tu je.Heheheh

Lepas makan, kembali ke hotel. Minta servis room call teksi bluebird. Teksi sampai terus gerak ke airport. Ingatkan kami je awal sampai airport sebab flight kami kul12pm waktu Indonesia tapi kami sampai airport kul10am waktu Indonesia. Ada lagi awal rupanya. Kali ni ramai plak. Siap ada 2 group pelancong! So agak sesakla. Nasib baik la ada kaunter lain untuk yang pergi bukan group. Lepas dah daftar, beg pun dah masuk, pergi bayar airport tax. Kat Indonesia dan Filipina, airport tax tak termasuk dalam tiket flight ye. So anda kene sediakan duit dalam rupiah untuk bayar tax tu. My sis pesan soh sediakan 200,000rupiah(RM74.10) untuk tax sebab masa dia kat airport Jakarta dulu, kene bayar dalam 180,000rupiah. So i dah prepare la. Sampai tak dapat nak beli barang. Takut tak cukup. Huhuhu. Tetapi rupanya tax kat Airport Bandung hanya 75,000rupiah(RM27.80)! Gila murah. So banyak la lebih duit i. Dapat la beli souvenir lagi kat airport dan makan dalam flight. Even mahal, tapi nak habiskan duit rupiah tu. Kalau tukar balik kat Malaysia pun, nilai bukan tinggi sangat pun. Ni pun masih ada beberapa keping duit rupiah. Buat kenangan. hehehehe


Sis kata i macam menari like gambar kat belakang. Huhuhu

Balik beg bukan main kembung!Hahaha

Fefeling oeversea gitu!Hahaha. Memang over the sea pun

 Balik pun kami ambil bus dari LCCT ke Melaka. Senang je. Tak payah nak ke bukit jalil or kl sentral. Klik untuk lebih jelas k  ^_^

0 maklumbalas: