Followers

No Sweat!

Monday, March 22, 2010
Yeah baby! No sweat!

Sejak i kerja kat jabatan sekarang ni, i sangat la aktif bersukan. Petang-petang mesti join diorang main badminton, futsal, joging dan pape pun aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh jantan perempuan i ni! Bukan apa pun. I kerja stress kat opis ni, so dengan bersukan, selain dapat mengeluarkan peluh, i juga boleh menghilangkan stress kerja tu. Badan pun bertambah sihat dan kuat! (Matey la tagline. Tak boleh blah!Hhehehe). Seronok tau bersukan ni. Memula i macam malas-malas je. Lama dah tinggalkan sukan-sukan ni. Last i bersukan masa sekolah menengah. Time tu memang agak aktif la. Lari pecut 100meter, 200meter, lompat jauh. Time study diploma, just join tournament bowling. Pastu takde buat sukan outdoor sangat. So kurang la berpeluh. Bila kerja ni, ada peluang untuk berpeluh kembali, so takkan nak lepaskan je peluangkan? Lagipun petang-petang bukan buat pape pun. Balik kerja, lepak je kat rumah. Sangat membosankan! I pun bujang lagi. Bukan ada komitmen sangat.

Tapi ada juga orang yang tidak suka bersukan. Sebab diorang tak suka nak melekitkan badan dengan peluh. Ada kan orang sebegitu? I ada je kawan yang macam tu. Bila ajak bersukan, mula la bagi alasan macam-macam. Panas la, takut gelap la, nanti berpeluh, berbau.. Macam-macam lagi! Tapi kalau g bershopping tu boleh je kan padahal i rasa kadang-kadang g shopping pun boleh mendatangkan peluh!Lagi-lagi kalau berjalan kat Jalan Masjid India tu!

Lantak diorang la. Yang penting i jenis " No Sweat"!

Tapi bila dah bersukan or bershopping, peluh mesti keluar banyak. Bila berpeluh, uish..bau... Paham2 aje la ye.Then i percaya, uols lepas bersukan, mesti member-member ada ajak lepak minum kan? Badan dah melekit dengan peluh, tapi member still nak ajak minum. Anda nak balik rumah terus pun, mesti letih nak drivekan? So mesti join diorang minum di kedai berdekatan.Lagi pun nak chit chat pasal aktiviti tadi. Nak sesi mengelakkan orang. Hahahah.

 So untuk menghilangkan bau tersebut dan mendapatkan haruman yang menyegarkan, gunakan la salah satu produk Adidas iaitu Adidas Action 3 Fresh!



Kenapa action 3? Sebab : -

1) 24H Anti-perspirant


2) Anti Odour


3) Active Absorbent Complex

So guys, dapatkan Adidas Action 3 Fresh dengan segera ye! Then spraykan aje ke badan anda setiap hari kerana ia memberi kesegaran selama 24jam!Lamakan? Tiada alkohol so sesuai dipakai even anda mahu bersolat!Owh..sangat bagus! Lepas ni, tiada alasan lagi ye untuk tidak bersukan kerana takut berpeluh dan berbau!Hahahaha

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

6 maklumbalas:

  1. Nikel Khor said...:

    yes...RM20 will credit to u..

    from Nikel Khor

  1. ilyani said...:

    all the best for the entry! ^_^
    come check mine too

    ilyani.net

    :)