Followers

Majlis Pertunangan Sahabat

Monday, March 15, 2010
Semalam tengahari, i g menghadiri majlis pertunangan kawan i masa study kat UTHM dulu. Masa memula kenal tu, baru la i tau dia sekampung dengan i. Means dia orang Kluang. Dia antara member yang rapat dengan i dulu. Kitorg salu balik kampung sama2. Tunggu bus sama2. Kat hostel pun kami tinggal serumah. Tapi tak sebilik sebab dia sebilik dengan Jaja. I sebilik dengan Acu. Kami memang sekelas sebab intake diploma masa kami tak ramai. So ada sekelas je.

Kalau i sedih, selalu gak dia jadi mangsa i. Dengar masalah i. Tengok i nanges. Dia pun sama..Huhuhu.
Penah gak, Acu, Jaja, Dia n I tido sekatil. Dari pagi sampai malam. Katil bujang tau!Walaupun sempit, tapi kami still leh tido sampai pagi. Kami memang rapat la. Selalu same group bila buat assignment. Perangai pun macam2.Hahahah..Semua tu kenangan...Sekarang Acu n Jaja masih study kat UTHM. Sambung degree. Dia n I dah keje tetap sebagai F29. Cuma tempat je lain2..

Semalam jumpa, memang happening la. Dah lame tak jumpa kan. Perangai still gila2. Rindu la katakan.Heheheh...

Tapi ada gak soalan2 cepu mas diorang tanya i..Antaranya...

Acu : Sya, ko bila plak?Orang dah bekerja ni selalunye cepat sikit. Hahahaha

I : Amboi, mentang2 korg study lagi ye.Hahaha.. Ni majlis lynda la. So tanya pasal dia je. Jangan tanya pasal aku.Hahahahah

Acu : Ish..ko bukan ada ke..ehem..ehem..

Hampeh je dorang ni. I paling muda di antara diorang semua, tapi i plak ditanya.Tak patut betul!hahahahah

Soalan lain..

Acu : Sya, ko kenal siput uda ke?

I : Siput uda?Owh..dia kawan akak aku

Acu : Aku dah agak dah. Sebab dia study poli JB dulu kan. Dia sekelas ngan kitorg.

I : Owh..mane ko tau aku kenal dia?

Acu : Sebab aku tengok blog ko ade nama dia, blog dia pun ada nama ko.

I : Owh..hehehe

Tetiba lak nama sis siput uda diseru!Hahhahaha..Glamer tol


Gambar i start dulu ye! ^_^

Cincin tanda sudah diikat!hahahaha


21 dulang. Dalam gambar memang tak cukup!Hehehe


15 dulang dari pihak lelaki


Jaja dengan i menjadi model FOC!Hahah


Ayunya kawan aku sorang ni ^_^


Siapa paling ayu??


Baru tunang, muka dah gabra je. Nak nanges pun ada. Sian dia kene kacau dengan kitorg!Siap la dia kata, dia kawen taknak jemput kitorg.Hahaha!


Sebelah i itu pasangan dia ye

Dari kiri : Ikin, Jaja, I, pasangan dia, dia, Gee, Noury n Acu

Noury, dia n i je yang sudah bekerja. Yang lain masih student..Heheheh



Dia memang asyik risau pasal kasut dia. Sebab tu kami snap2 picture pun, dia sibuk dengan kasut!Hahahah

8 maklumbalas:

  1. TeD said...:

    hehehe..muat eh korang 4 orang 1 katil... kalau campur me agak2 muat lagi tak... =))

    anyway, congratulation to your friend...

  1. chenta said...:

    cmpur ted?tak sure la..lgpun ni katil double decker..kami tido kat katil atas..hehehe..bayangkan!

  1. shajimy... said...:

    beshhnyerr... klu i nk tido tengah2.. kui3...

  1. chenta said...:

    ces!tak boleh..tak muat..hahah

  1. shajimy... said...:

    alolo..i mukan besar sgat pom... kedekkss..;p

  1. chenta said...:

    hehehe..mane ade kedeks

  1. siput_uda said...:

    saya kenal acu..haha..bb kawan acu ker..

    kami sekelas..hikhik

  1. chenta said...:

    ye...acu, jaja, gee, ikin..semua sekelas dgn bb time diploma..rmai member2 smbung degree kt uthm tu...hehehe :P

    acu tu dulu 2thn jd roomate bb tau!