Followers

Kalau terlebih peramah boleh buat orang jatuh cinta pada kita ke?

Wednesday, March 17, 2010
Wah!Panjang title entry hari ni..Hahahah..Pagi ni buka blog, tengok follower dah bertambah seorang. Tapi tak tau siapa. Ada sesiapa nak mengaku tak yang dia baru follow blog i ni?Hehehehe

Baru balik dari klinik. Pagi2 jumpa doc kat opis. Minta dia tuliskan ubat. Sebab nak g ambil kat klinik. Punya la banyak ubat dia tulis, tapi dapat tiga ubat je. Sebab Vitaman C takde. So dah kurang satu ubat. Bagus!I pun bukan suka makan ubat sangat. Hahahaha.

Ni bebel je, entah bila nak cerita pasal title entry.HAahhaha..Lantak ko la sya..

Ok, jom start cerita.....

Ex2 i selalu cakap, i ni terlebih peramah. Sampaikan i ada ramai sangat kawan. Kalau lepak dengan kawan2, bila diorang sebut nama someone, besar kemungkinan, i kenal orang tu. Disebabkan ramai kawan, peminat pun ramai. Orang kata kawan biar ramaikan? Beribu2 lemon pun takpe. Tapi ex2 i selalu marah sebab i ramah sangat. Cepat sangat berkenalan dengan orang. Huhuhu. Nak buat macamana. I memang jenis mudah untuk berkawan. Senang nak bertegur sapa dengan orang. Tapi bila i ramai kawan, tak bermakna i mahu ramai peminat tau! I anggap diorang semua kawan2 je. Tak lebih dari tu pun. Tapi disebabkan ex2 i tak suka..time i couple dengan diorang la..so i pun kurangkan sikit sifat peramah i ni. Kurang sikit nak bertegur sapa dengan orang. Kurang sikit nak berkenalan dengan orang. Bermacam2 lagi la i kurangkan sikit.Heehehhe..

Tapi betul ke kerana sifat peramah i tu, ramai orang suka dekat i? Kalau anda, anda akan jatuh cinta pada orang sebab muka ke, fizikal ke, sifat dia.... Anda suka pada orang yang anda rasa senang nak bergaul?Senang nak bergurau?Yang happy?Anda suka orang macam tu?Sebab i rasa i ada ciri2 tersebut.Bukan nak angkat bakul sendiri ye, tapi kenyataan. Berdasarkan soal selidik i pada ex2 i. I tanya macamana diorang boleh jatuh cinta pada i. Jawapan mereka...sebab i ni mudah didekati orangnya. Jenis happy go luck. Boleh bincang apa sahaja. Peramah.. Tapi disebabkan sikap i yang buat diorang jatuh cinta tu la, sikap tu gak la diorang tak suka sebab diorang taknak orang lain jatuh cinta kat i sama macam diorang jatuh cinta pada i. So kerana diorang, i kene ubah sikap yang pada asalnya diorang suka tu. I pun pelik la..Tapi korang paham tak apa yang i cakap ni?Huhuuhu...

Kadang2 i tulis status kat FB tu pendek je. Tapi orang yang komen, berjela2. Mungkin sebab i balas komen diorang kot. Sebab i peramah kot.Hahahahha..Entahla..Nak tengok bukti status FB i yang pendek tapi banyak komennye? Sila rujuk gambar di bawah...



I just tulis i sakit kaki. Tapi ada 58komen!hahahah

Tapi i juga penah test. I tulis status i yang mengatakan konon2nya i hidup membujang dan mahu bagi borang. I tak cakap pun borang apa.Lagipun sekadar tulis hidup membujang. Bukan i tulis single pun. Tapi diorang pikir apa agaknya entah sampai banyak gak komen yang ada.Heheheheh. Tapi memang ada yang usha i tau!Siap bagi no telefon. I pun saje je tanya, kalau nak jadi partner i, kene stay dekat dengan i. Sanggup ke dia. Laju je dia kata sanggup. Hahah. Tapi i matikan perbualan macam tu je. I tak berniat pun untuk ada orang lain. I masih sayangkan my yunk. Hanya dia di hati buat masa ni.Wah!jiwang sey!Hahaha.Tapi serius ye. Saya masih dengan my yunk. So tak perlu la nak usha2 i. Buang masa anda sahaja!


I masih laku juga ye.Heheheh


40 maklumbalas:

  1. shajimy... said...:

    sutimes org yg eply tu sekadar suke suki jerkk.. mmeriahkan suasana.. cam i.. suker meroyan kat fb u.. bab peramah? i suker dpat kwan peramah cam u.. sbb i kureng peramah.. hik3..

  1. shajimy... said...:
    This comment has been removed by the author.
  1. chenta said...:

    hahah..memang byk yg suka suki mcm u..tp ade yg tak...contohnye mcm dlm message fb i..i mls nk publish kat sini..nnt ade mengguris ati sesetgh pihak pulak..dh ssh i nk jwb..huhuh

  1. shajimy... said...:

    ishh jgn2...jgn xpublishh kui3...
    kan i ckp u rmai secret admirer.. ;p
    hilang 1 sepuloh datang pe?? heee

  1. chenta said...:

    ish..jgn ckp cmtu...sensitip!

    tgk komen ejay x?
    dia siap ckp rmai nak pasang antena astro kat umah i..hahahaha..pe entah maksud dia..dr pasang antena astro baik psng cctv kan?hehehe :P

  1. shajimy... said...:

    hakhak...kan?? psang kat setiap pjuru.. cctv terlampau...hihi

  1. chenta said...:

    hahahah..bukan cctv terlampau..tp syasya terlampau..heheheheh

  1. shajimy... said...:

    wow..ilokeit...kuikui...

  1. bluefroggie said...:

    kadang-kadang bukan sebab ramah, sebab manja...

  1. chenta said...:

    froggie : i tak manja la..huuu..

    shajimy : u like?lau ade vcd syasya terlampau tu, u jgn lupe beli tau!hehehe

  1. shajimy... said...:

    ye i mst beli!!!! koleksi terhangat.. o(>,<)o

  1. blue^bubble said...:

    sya, i la tu u punyer new follower...heheh...i da ngaku ekkk...

  1. chenta said...:

    shajimy : hahaha..koleksi terhangat la sgt..kalah vcd L..hahaha

    blue bubble : u ke?hehehe..ngaku pun..bdw, ape link blog u?leh i tau

  1. Chiko AzreeN said...:

    Hahaha... sangat menarik topik anda , siap ade soal-selidik dengan ex2 u ek . hehehe .. by da way .. tak salah kalau kite nak ramas eh salah , ramah mesra .. gud ape.. meramaikan kenalan .. kalau dalam kesusahan ke .. or nak mintak pendapat .. kite ramai kawan sekeliling kite (eventho yang jejauh) , but susah gak laa pada ex² u yang jealossylah yang buat orang akan cakap

    " eh dia tuh , masa ade endut(ni bahasa mak-mak , yang merujuk kepada bf/gf) eksen... tamo geng.. hah , padan muke dah pts chenta"

    tuh yang tanak tuh bile kengkawan cakap cam tu.. ade baiknye dapat pasangan yang jeles ni .. kite leh tau dia sayang kat kite .. but buruknye ... kawan kite ilang sket demi sket .. tuh yang tak best .. sebab ... kalau berkawan.. kite leh tahan sampai 65 tahun (erk nape 65?) kalau becinta.. dah break . kengkadang nak tengok muke dia pun aku nyampah! wahahahaha

    errr.... panjang lak komen.. terlebehh suda..

  1. shajimy... said...:

    komen cecah lutut.... ngeh3...
    betoi tu biau lar rmai kwan jgn rmai kekasih.. hekhek... yee kalah dvd L (bila maw pulang daaa....)hehehe

  1. chenta said...:

    itula..terkejut dpt komen panjang dari sis..hahaha

    best ke entry ini?huhu..taip cincai boncai!hahaha

    itula..bila dah ada partner, tak bermakna kita harus lupakn kawan. sebab bile kite break up dgn partner kite, for sure kwn yg akan tlng kite utk bangun semula. yg bt kite happy.betulkan??

    kawan gak yg akan kite carik utk luahkan apa yg kita rasa...kesedihan kita..masalah kita...kalau kita dapat kawan yg blh jd teman paling rapat, yg blh bantu kita susah senang, teman kita bila2, ada bila2 masa, itu lebih bertuah!sebab kita pun xtau kita mampu tak utk jadi kwn seperti itu pd kawan kita..

    partner memang teman kita bila susah senang..tp bila dah break up..takkan dia gak nak teman kita..kan?

    wah..kenapa 65?bukan 69?hahahahahah

  1. chenta said...:

    jimy : hampeh u ye..ish..i lupe je la..lgpun dvd tu terbiar je dlm almari..huhu..takde mase nk tgk..nafsu nafsi pun takde..hahahahahaha

  1. blue^bubble said...:

    hehheh...mmg i ngaku...heheh...blh jer tak ada mslh...ni dia i punyer id link... http://nbluebubble.blogspot.com/
    nnt add la yer...cz blog ni br jer setup smlm...yg lme da delate...da mls...heheh...

  1. Chiko AzreeN said...:

    Heh .. sib bek laa patner baru i skang ni dia tak kisah .. dia kalau leh nak i lagik ramai kawan... yerklah masing-masing dah besar.. so belajar dari pengalaman... (kalau yang dah tua-tua tuh tak belajar dari pengalaman ... g korek lubang kubor sendiri lerkk) hehe

    wah .. aku cam lepas geram lak kat blog sya ni hehehe

    itu laa gunanye kawan.. kalau time kapel ... kite leh la nanges kat bahu kapel kite .. bile dah break ??? takkan nak nanges kat bahu dia agik ?? mau kene penerajang bini baru dia , wahaha.. then nak nanges kat bahu mak bapak ? tak pasal laaa mak bapak aku tiauuww hehe... kat kawan gak ...

    cemana pun kawan time senang .. memang senang nak carik.. yang same-same susah .. sangat susah nak carik.. itu atas diri kite sendiri la.. pandai-pandai nak nilai kawan .. jangan sampai di ambil kesempatan jerk .. ni lagik satu kes .. bile kawan suke guna-guna dan amik kesempatan kat kite ! Choooi betul lah!

    *mahap saya terEMO
    ** saya pun tak penah abes tengok L WORLD huhuhu.. padahal luffy dah bekalkan dari season 1 hehe

  1. shajimy... said...:

    cian2 dvd tu mntang2 lar tak sglamer dvd syasya terlampau.. isk3... nnti dok umh baru leh layan yekk.. klu xde orang nak teman xpe i leh temankan..ahakzz...balik umh kena pelangkong ngn cik lynn..

  1. chenta said...:

    sis reen : betul3..kawan yang betul2 boleh ada dgn kite time susah senang mmg tersangat susah..partner sy pun tak kisah sgt sy nk berkawan tp harus tau batasannya..plus tak leh nak dating2 selalu..tak gitu cik yunk?hahahaha..mateyla kene marah lau dia bace..naseb baek minggu ni dia bz..blog pun tak sempat nak buka..hahahaha

    takpe sis nk lepaskan geram ke ape..org tak kisah.. ^_^
    takpe..kite sharing2 pengalaman kite k..

    blue : owh..blog br kah?setting blog kamu masih tak sempurna tu..sbb sy nk link dr name tak leh..heehehe

    shajimy : bukan lynn je pelangkong u..my yunk pun maybe pelangkong u..huhuhu

    ish..semuanya komen panjang2..bagus2..komen lg panjang2 cicah lantai ye..haaha..pelam cicah kicap pun sedap!uwaa..sedapnya pelam...

  1. Bintang D'hati said...:

    Haihh..malas nk komen la isu ni, tu pasal aku kalo pegi jalan2 ke merayap2 ke biasa gamkan mulut ni ngan gam gajah... Penat arrr bila ramai jatuh cinta kat aku bila aku xgam mulut ( statement perasan tahap dewa dewi dgn muka sesuci lebaran) wiwiwiwiwi( gelak pesen baru)

  1. chenta said...:

    hahahahah...glamornye sis ni..siap gam mulut bagai..taknak org jth cinta kat dia.hehehe

  1. shajimy... said...:

    huuu... tapi npe lak nk plkongkan? bkn i wat paper pom.. juz layan u tgok per...kan? yunk2 u xmarahkan?? huuu...

  1. blue^bubble said...:

    yer blog baru...mmg smua tak sempurna lg...heheh...tgh nak mengsempurnakan ni...hehehe...and thx jd 1st follower...heheh

  1. chenta said...:

    shajimy: hahaha..dating pun marah..ni plak layan dvd L bersama2..hehehe

    blue : same2 ^_^ ada hadiah tak untuk 1st follower ni? :P

  1. shajimy... said...:

    hahaha... kan..kan... alah kiter dating member2 jurkk..kan?

  1. chenta said...:

    yeah..member2 je..tp ade org tu kuat cemburu la..heheh

  1. TeD said...:

    yang ni pun dah 27 maklum balas... heeee :p

  1. chenta said...:

    ngee..ted ni..diorg sharing pendapat la..

  1. shajimy... said...:

    xpew lar sya..cemburu tanda syg gilak kat u kan?:D

  1. blue^bubble said...:

    oppsss...adiah ekk...leh jer...tak ada mslh...tp xada org mrh ker i bg adiah kang?? hahahah

  1. chenta said...:

    shajimy : yup3..tepat skali..hehe

    blue : bergantung pada adiah yg u nk beri la..ehhehe

  1. blue^bubble said...:

    hahahah...mcm tu ekkk...ok2...heheh...i just nk bg adiah perkataan jer...heheh..."terima kasih"...tu la adiah i...heheh

  1. chenta said...:

    hehehe..same2 blue ^_^

  1. Chiko AzreeN said...:

    hahahaha i pun nak jadik folower gak laa ade adiah tak? ahahaha
    * dah kene selow-melow sket main internet ni .. bos tengah hangen

  1. chenta said...:

    hangen pasal pe sis?

  1. blue^bubble said...:

    chiko azreen~~nk jdik follower ekk...leh jer...i bg adiah gak...adiah yg sme jer...ehhehe

  1. Chiko AzreeN said...:

    hangen pasal supplier menipu jerk kerjanye... biasalah .. kalo dapat tender gov ni .. duit nak . kerja malas, main passing2 lak

  1. chenta said...:

    chiko : betul tu!mcm org kan..bengang ngan tender maintenance pc..dpt tender tp pass kat org lain..soh dtg betulkan pc, terhegeh2...kdg2 berminggu2 tunggu..benci tol!