Followers

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!

Monday, March 29, 2010
Owh no!Bukan saya yang ingin menjadi Project Alpha TV Star, tetapi anda!Ye..anda, seorang blogger yang sangat menarik itu!



Project Alpha Season 2 telah kembali. Ia adalah sebuah program realiti TV yang memaparkan kisah-kisah top blogger Malaysia. Bagaimana mereka boleh menjadi popular hanya melalui blog mereka sahaja?!

Sekarangkan blog dah jadi sangat popular. Kanak-kanak pun dah ada blog tau! Melalui blog, kita boleh baca kisah hidup orang lain yang mereka tulis. Lagipun setiap apa yang kita tulis pada blog, bermakna kita berkongsi kisah kita pada orang lain juga. Kan? Melalui blog pun kita boleh tau isu semasa or kisah-kisah artis sebab banyak blog yang tulis isu dan kisah tersebut.

Untuk Project Alpha Season 2, 7 orang blogger telah pun dipilih iaitu klubbkidd, Azwan Ali, Ninie Ahmad, Niki Cheong, Chesserland, Shaolintiger, dan KYspeaks.



Namun, anda juga boleh menjadi guests bloggers dalam Project Alpha Season 3!Bagaimana caranya? Sila teruskan pembacaan anda sehingga ke hujung entry ini! ^_^

Sediakan video anda (60saat atau kurang dari itu) dengan daya kreativiti anda sendiri, kenapa anda perlu menjadi sebahagian daripada Project Alpha Season 3!

Step 1: Join ruumz or login to your account

Step 2: Join the Project Alpha ruumz group! (You're looking at it!)
*The option to join is located on the top left hand side of your screen.

Step 3: Upload your video into the 'Auditions' Album below

Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
* Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page

Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to "Like" your video


Tetapi anda perlulah mengikut terma dan syarat yang diberikan. Seperti biasa la kan? Pertandingan lain pun, anda perlu mengikut terma dan syaratnya. Tak boleh la ikut hati sendiri jek


3 Pemenang akan menjadi guests bloggers in Project Alpha Season 3 dan juga...

1st Prize
- 3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199


Untuk makluman lanjut, boleh la ke http://projectalphagroup.ruumz.com/Groups/ .Siap ada contoh video tau! Mane la tau lepas anda menonton video tu, anda ada idea untuk buat video anda pula. Ada bakat terpendam yang nak ditunjukkan. Mana tau kan?!


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at http://projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups 

1 maklumbalas:

  1. jfook said...:

    Nicely written.