Followers

Selera Senibong Seafood!

Thursday, February 04, 2010
Malam ni dinner kat Selera Senibong Seafood. Di bawa oleh dua orang boiler contractor(tokey). So dinner tadi bertujuh la. Dalam pukul 830 malam, gerak dari hotel ke senibong. Naek dua kereta. I dengan rakan sebilik, naek kereta Camry!!!Itu tokey punya.hehhe Dua2 duduk belakang jadi madam!hahahah..Bukan la..tokey jadi driver, sebelah dia bekas bos n the ladies duduk belakang la.Huhuhuh...

Ekceli i tak kenal pun tokey tu. Tapi bekas bos n opismate i kenal dia. Diorang penah bekerjasama dalam kerja. So bila kami datang ke Johor, diorang belanja la kami makan. I follow je. Makan free kan.Sapa tak nak?!!Heheheh

So menu malam ni, Ketam Cili, Udang Butter, 2 jenis sayur (cendawan + kailan), ikan ape entah masak 3 rasa, tomyam campur, air kelapa, jelly kelapa, otak2 n kacang rebus. Gambar takde sebab makan dengan tokey besarkan. Segan la nak amek2 gambar.Heheheh..Tapi makanan memang best!Sedap2 belaka (betul la cakap u Jim). Tapi harganya, agak mahal la. Kalau makan kat muara sungai duyung, lagi murah kot!

Ondaway balik, bekas bos tanya itu tokey.

"Berapa kene bayar?"

"Owh..tadi hah?300 lebih.Boleh tahan la...."

Uish, RM300 lebih untuk makan 7 orang?? Itu belum kira otak2, kacang rebus, jelly kelapa...Ish2..tak boleh la nak makan selalu kat sini. Jarang2 boleh la. Atau pun sebab orang sponsor!Heheheh

Pape pun, thanks ye tokey!

P/S: Ini bukan rasuah ye. I tak terlibat dalam kerja dia, so anggap je la dia blanje i makan sebab dia baik hati n pemurah!Hahahah

12 maklumbalas:

  1. Chiko AzreeN said...:

    senibong memang mahal ~ sedap tu .. ok la kot hehe .. lame tak lepak sane ~


    ** u jangan mam rasuah ok .. tak helok untuk kesihatan hehe

  1. wahhahah..siap mention tue..
    tapi kan kadang2 orang akan salah faham taw..

  1. shajimy... said...:

    harga memang mahal...
    tapi klu mik set murah.. i aritu mik set 4 org.. tapi makan 5 dewasa 2 budak pon xhbis...alahh org belanjakan..belasahh jek..

  1. oooooo...apa kejaan tu????aku nak buat aduan kat tv3 tu..Aduan Rakyat!!!!!huhuu..
    kalau aku makn tu biasa jer..lau owg len x tau lak!!!pepandai lah yea!!!

  1. Bintang D'hati said...:

    Salam adikku chenta, kakak gaban mu ini pun murah hati gak..nk share 1 lagu korea dari soundtrack drama korea east of eden ,tajuk lagu tu CAN YOU HEAR ME, surf kat youtube,ada video klip. Wpun singer dia xberapa kendu tp suara dia n lagu tu the very the very the kendu . Aku tgk cite tu pastu layan lagu tu lak...sedey kuat! Huhuhuhu

  1. chenta said...:

    sis reen : berbaloi la even mahal pun tapi sedap...i tak mam rasuah ok..i tak terlibat dgn diorg..so just join je..heehheeh :P

    alone : itula..org kdg2 slh phm..semlm mase mkn pun, ade je yg tgk..sebab g bertujuh..3 je melayu..lain semua chinese..hehehe..tokey plak tu

    shajimy : owh..ade set ye?tp situ byk kedaikan?takpela..tokey sendiri yg pilih..heheheh

    kak sue : nak buat aduan?jeles kat aku la tu!hehehehe

    bintang : wasalam sis..owh..thanks share..nnt org tgk vc tu..tp nk crk cite dulu..nk tgk citenye..kot2 bertambah layan di hati..huhuh

  1. lapar seh memalam baca entry ni.

  1. hahhaha..
    biasalah dah adat kan..
    kang rapat lebih orang ingat lain..susahhnyer lah..

  1. bluefroggie said...:

    jeli kelapa la... kepala plak

  1. chenta said...:

    alone : tau xpe!heheh

    froggie : hehehe..nak cepat taip sampai tersalah..tp dah update!

  1. Papa-NtiQ said...:

    ermm nak panggil SYA ke CHENTA ni...saya pun baru jer gi kat selera senibong seafood weekend lepas dan dah upload pics kat blog www.blogmakanbest.blogspot.com
    Topik 100% pasal makan, makan dan makan :) takde topik lain. Kebanyakan restoren2 kat JOHOR maklum la orang JB.
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya dan hmmm jangan lupa follow yer TQ TQ TQ

  1. chenta said...:

    panggil sya aje? thanks visit my blog. :)