Followers

Lorong lain yang exciden lorong lain yang jam?

Friday, February 12, 2010
Dah selamat sampai ke umah parents!Alhamdulillah..

So kepada sesiapa yang dah sampai kampung awal dari i terutama sis  Zaralyn, i dah tak jeles lagi k!Hahahahahha

Tadi petang memang dah nekad nak balik esok pagi tapi bila call my sis then dia kata dia balik malam ni, so i membantutkan hajat. Terus terasa nak balik petang tadi gak.Huhuhu.

After office hour, cepat2 balik umah. Mandi, solat, kemas barang. Tak lupa bawak baju kurung sebab my mum dah pesan ade kenduri kawen sedara yang i kene ikut dia g nanti. Dia tak nak nanti i bagi alasan tak nak ikut sebab tak de baju kurung. Dah selalu sangat dia dapat alasan i tu so dia pun pesan awal2.Hehehhe..Bijak betul my mum.

Lebih kurang kul6 gerak dari umah. Call my yunk, bagitahu dia i nak gerak. Then call my mum cakap i balik petang tu gak. Tak jadi balik esok pagi. Kereta banyak gak. Masuk highway kul630. Kereta banyak gak tapi tak la sesak sangat macam masa balik cuti raya haji aritu.

Masa dah masuk area Pagoh, ada member opis call. Dia nak balik Kota Tinggi. Dia bagitahu ada exciden kat area Bukit Belah. Kawasan Pagoh-Yong Peng.Lorong dari Utara ke Selatan. Dia stuck kat situ dalam 15 minit sebab ada jip askar terbalik. Tapi dia kata lorong dari Selatan ke Utara yang stuck. Jauh plak tu.

So bila i sampai kawasan exciden tu, jip tu dah betul dah. I pun tak jem kat situ. Just perlahankan kenderaan sebab satu lorong je yang boleh jalan. Kereta pun tak la banyak sangat..Tapi lorong dari arah Selatan ke Utara yang jem!Jem teruk!Even kedua2 lorongnya ok je. Maybe sebab ada kereta polis kat lorong kecemasan. Tapi jem melampau! Lebih kurang 10km kereta tak bergerak!Memang jauh dan kesian la pada sesiapa yang sangkut kat jem tu. Yang nak balik dari Selatan ke Utara..

Lepas je tempat exciden tu, i call balik member opis tu. I cakap la memang jem teruk arah bertentangan. Then dia cakap nasib baik kami kerja Melaka, then balik Johor. So tak rasa la jem tu..Huuhuhuhuhu

0 maklumbalas: