Followers

Result Blood Test!

Thursday, January 28, 2010

Ni result untuk blood test hari tu(Entry tentang blood test). Dah lama dah dapat report ni tapi baru sekarang nak publish.Hehehhehe
Hasil test tersebut menunjukkan yang tubuh i sihat je. Hampir semuanya normal cuma kolestrol je tinggi sikit. Terlebih 0.17.Hahahahha..Itula..Makan tak jaga. Mentang2 la badan i ni jenis makan banyak pun, berat susah nak naik. So selalu je hentam fast food dan makan berlemak lain. Tak perlu nak risau pasal berat badan. Hasilnya, kolestrol plak tinggi.
Lepas ni kene kurangkan makan fast food..Lebih makan buah dan sayur. Protein just mantain je sebab kadar protein dah stabil. Calcium pun dah stabil.

Then untuk ujian Talasemia, i adalah bukan pengidap atau pembawa talasemia. Means ujian i negatif la untuk Talasemia. So nanti kalau i nak kahwin, partner i tu positif or negatif talasemia pun takpe. Takde efek!
Gambar yang terakhir tu untuk Talasemia result. Lihat pada MCV dan MCH. MCV i -85.1% means negatif. Kalau bawah -10% means positif.

So lepas ni kene sambung balik aktiviti jogging petang2 dan kurangkan makanan berlemak!

4 maklumbalas:

  1. iedaLUVsham said...:

    aku pon nak try buat la...

  1. jfook said...:

    I had my free blood test last year. Since I was taking Hematology course last year. Haha. Mmm..regarding your cholesterol level, just watch out your diet. :)

  1. chenta said...:

    hye jfook. i also got a free blood test! ^_^

    yes..wacth out my diet..no fastfood everyday!owh..no!hahahah