Followers

My bestfriend stole my boyfriend!

Wednesday, January 20, 2010

Wah, chatbox i dah jadi tempat gaduh2 la.. Elok2 i tak bagitahu siapa silent reader tu, dia dah ngaku sendiri. Maksudnya dia yang makan cili kan?Huhuh. I tak berniat nak memalukan sesiapa tapi sekarang tuan punya badan yang mengaku. Betul tak?
Sebenarnya entry ni bukan la berkaitan dengan gaduh2 kat chatbox ni, tapi berkaitan dengan apa yang i dengar kat Fly FM pagi tadi. Ada sesiapa dengar topik kat Fly fm pasal " My bestfrens stole my boyfrens"?? Agak menarik juga la...Meh i share wif uols..
One gurl, i forgot her name, sent an email to fly fm about her problem. Her bff stole her bf. So DJ fly fm yang dua orang tu call owner email to get the real story n settle the problem. I letak nama owner tu as Aan la..Then her bff is Myda.
Aan said, Myda stole her bf n she very upset. Bcz of that, hubungan dia n bff dia terus terputus. Dia macam tak dapat terima la. Then DJ Fly fm tu call Myda untuk tau the real story. Tak adil la kalau dengar sebelah pihak je kan?
Then Myda cakap she not stole bf Aan. Dia couple dengan ex bf Aan bila Aan n her ex already break up. Ayat Myda yang paling tak boleh bla bila dia cakap "Im not choose him. He choose me!U r cheating him. U hang out wif other guy so he very upset wif u. Uols break up n then he find me. Is not my wrong.."
Then Aan tu cakap dia tak curang dengan ex bf dia. Myda plak cakap "u r liar..u hipokrit! U penah cite kat i yang u keluar dengan lelaki lain.Sekarang u kata u tak buat macam tu plak."
Then DJ tu tanya betul2 pada Aan pasal curang. At the end, Aan tu mengaku la dia ada keluar wif other guy. So memang salah dia la bila her ex bf tinggalkan dia.. Then dalam keadaan kesedihan, ex bf Aan tu carikla Myda untuk luahkan kesedihan dia. Ex bf tu carik Myda sebab dia tau Myda bff Aan. So Myda mesti paham Aan dan boleh tenangkan ati ex bf tu la. Tapi lama2, ex bf tu jatuh cinta pada Myda plak.. Cinta tu buta kan.. Kita boleh fall in love dengan sesiapa saja tanpa kita dugaan keadaan dan masa nya. Kadang2 kita jatuh cinta pada waktu yang tak sesuai langsung!
Then Dj tu ask both of the gurl. Why they can break diorang punye relationship as bff just bcz of a one guy?? Diorg dah berkawan baik since kinder garden! Over than 10 years.. Sangat lama dan tak berbaloi diorang nak putuskan persahabatan kerana lelaki tu.
Lastly Aan minta maaf pada Myda n Myda do the same thing. So settle the problem! Bagus gak Fly Fm buat program macam tu kan?
Acc i sangat tertarik dengan topik ni sebab i penah alami benda ni. Dua kali ok!I bukan nak buka cite lame tapi sekadar nak share sebab i also lost my frens just bcz of this thing..
1st, i lost my friend cz she couple wif my ex partner. Im totally lost contact wif my ex tapi i still sms wif my friend. Tapi sayangnya sms i dia tak balas. I tak sms dia marah2 pun. I sms dia yang langsung tiada kaitan dengan dia n my ex. Bila i komen her blog, dia tak reply. My ex plak reply dengan cara marah. Maybe they dislike me. I bukan nak ganggu hubungan diorg tetapi just still mahu berkawan dengan my friend. Thats all! Tapi hubungan kawan antara i dengan kawan i tu berakhir macam tu je...Takpela..Takde rezeki..Benda tu pun dah lama. Hampir setahun..
2nd, its happen now. Kali ni i couple wif someone which is my friend's ex! Ia berlaku tanpa kitorg sangka. Its not our planning! Ia terjadi tiba2. I tak curi partner sesiapa sbb mase i couple dengan partner i sekarang, i tau dia dah single. Rite abi?? I tak campur hal dia dengan ex dia. Dia putus sebab ape pun, i tak campur. Its not my business!Even my abi mengadu kesedihan dia pada i, tp i just being a listener..That's all. I pun tak nak kusutkan kepale i untuk masalah orang lain. Abi i pun nak i dengar je. Then support dia. Not more than that. Tapi sekarang kawan i tu plak marah2 i. I diam je sebab my partner yang minta macam tu. Tapi sekarang i tak boleh diam dah. I memang tak nak gaduh. I tulis entry ni pun bukan sebab nak buat kawan i bertambah marah dengan i. I pun tak memalukan dia sebab tiada siapa tau masalah ini. Even i tulis kat sini, my reader still tak tahu siapa kawan i. Siapa partner i. Yang tau cuma i, partner i n my friend...
Kawan i penah tanya i,ada ke undang-undang kat dunia ni di mana ex kita tak boleh couple dengan partner kita? Kawan i ni pun face the same problem... Boleh ke kita sekat cinta tu? Cinta tu buta kan? Kita tak tahu pun idup kita masa depan. Kita tak tahu kita akan bercinta dengan siapa. Itu bukan kuasa kita untuk halang. Mungkin ada orang yang tak bersetuju dengan i. I paham. Entah la..Susah nak cakap hal-hal macam ni. I tau memang susah nak terima bila kawan kita couple dengan ex kita. Orang yang kita sayang, beralih sayang pada kawan kita plak. I penah alami benda tu. Tapi kita kene pikir gak. Cinta memang tak boleh diduga. Sebab tu i tak penah pun msg, marah2 kawan i sebab dia couple dengan ex i. Being matured la kan? Tapi kalau kawan i nak marah i sebab i couple dengan ex dia, its ok la. I terima je.
So kat sini, i nak minta maaf pada sesiapa yang berkenaan. I tau apa yang dia rasa. Terpulang pada dia la kalau still nak marah i ke ape..I terima je...
Tapi i nak tanya my readers.. Perlu ke kita ilang kawan untuk kes macam ni???Kawan biar beribu..Musuh jangan dicari..Betul tak??

30 maklumbalas:

  1. jim... said...:

    babe..i lurve ur entry...;)
    pjg cecah lantai...huakaka...
    i agree with ur stments,
    mmg xde rules yg menyatakan
    ex xle couple ngn bezfren or adik agkat or kakak angkat or mak angkat..
    (mcm prnah ku dengar...)
    neway sapa anda untuk menentukan semua itu? are u a god? plsss....

  1. chenta said...:

    babe,
    hahaha..gelak dulu br respon..heheheh

    tetiba arini nk bt entry pnjang cecah lantaikan..bukan senang tau babe!

    eh..adik angkat, kakak angkat, mak angkat..penah jd kat u ke babe..ups!hehehe

  1. jim... said...:

    huakakaka...
    upss.... secret2...

  1. chenta said...:

    hehehe..yela2..

    takpe2..i dh tau awl2 dh..hehehe

  1. puan chenta ( eceh puan ae ),
    hurmmm...yup...suke sangat entry neyh...penah jugak 2 kali jadi kat shaye...huhuhuhu...tapi agak tension sbab yang neyh betul2 dicuri...tapi biarlah, cume kecewa jer lah...

  1. ahaks..
    jangan jadi silent readers..
    jadi silent chenta takper..
    eh..

    by tha way nak tanyer nie..abi biey tue ur peng eh??

  1. chenta said...:

    alamak i..bela plak jd puan ni?hehehehe...

    erm...lumrah idupkan..ada je yg alami kes mcm tu cume jln cite je lain..be strong k gurl!

  1. chenta said...:

    alone : abi biey?owh..siapekah itu ye????

    silent chenta?ahaks!siape mahu jd silent chentaku?? :P

  1. jim... said...:

    haha..i taw..i taw sapa abi biey itue..;)

  1. chenta said...:

    jim!u tau dia sape ke??i nk tau!!!hehehehe...

  1. jim... said...:

    alar i lar abi biey tue...huakaka...
    meroyannnnn......

  1. amboi2...

    i teringat partner i lah...bila dengar nama abi biey tue..hekhek

  1. chenta said...:

    ye ke?uols gune name tu ke??

  1. sarah.yummy said...:

    hye babe! i pon ade dgr fly fm tu td. xle blah btol. i pon pena kene jugak 2 kali!!! first skali 2 kwn bek i cbe nk rmps tp lps kne maki kaw2 tros x cntct until now. second, ex i kapel ngn 'kwn bek' i. until nw i hate them for no reason. oh ya. lupe. 'kwn bek' i xjujur ngn i. huhuhu

  1. cintaqaseh said...:

    tapi sedihlah bila putus kawan kerana boyfren..hurm..=(

  1. My LIfe said...:

    Sekarang radio pandai mendominasikan org yg bermasalah utk dapat keuntungan..u alz tgk jer la hot fm..ade isu pasal wife kene kongkong...hot fm campuq tgn..so byk side effect tu..ape nak jadi..

  1. Aidi-Safuan said...:

    well, nice judgment! like ur style! selalunya gurlz memang akan buat camtuh la bila bf(or maybe her ex) jatuh cinta dengan kawan dia. tapi, nak buat camne, cinta tuh buta kan? :)

  1. chenta said...:

    to sarah yummy : owh..u dgr gak ek that topic?so hot rite?so conclusionnya, ramai juga yg alami kes2 mcm tu cuma cara je berbeza sikit..rite?

    to cintaqaseh : memang sedih..tp what we can do??

    to Mylife : yeah..cara diorg utk tarik pendengar dan terlibat same secara tak langsung!

    to aidi: thanks fren!cinta memang buta sebab takde mata!hehehhe

  1. abi tue xderlah bb..
    tapi biey tue nama dye...

  1. Me said...:

    i suker nama cintakaseh tue...
    nama anak angkat i ..kaseh qaisara.

  1. chenta said...:

    to alone : owh...dia panggil u ape?

    to me : suka nama cintakaseh takpe..jangan suka laen plak ye...erm..

  1. Me said...:

    ermm..ermm..tu npe yek???
    lau suka laen pun xpe kan...huahuahua...

  1. dye pagiil i kasehhh...

  1. chenta said...:

    alone : owh..kaseh n biey la ye?sweetnye!

  1. s.c.h.u.l.t said...:

    kalo tak ley terima then he's not worth a friend but for me, seriously...i takkan boleh datang wedding kawan i klo dia kawen dgn ex i :P

    kawan still selamba but not wedding. oh! so no no!

  1. xlah..

    saya pagill dye chenta

    dye panggil saya kasehh

    soh bila gabung chenta kaseh..

    yang biey tue nama dye..

  1. chenta said...:

    schult : wedding?owh..i pun takkan dtg kot..hahaha

    alone : owh..sweetnye..chentakaseh