Followers

Jauh di mata...

Sunday, January 17, 2010
Tadi antar dia ke bustand. Dia nak balik. Kali ni dia balik naek bus. Dia tak drive. Tiket bus dia kul 8.00 malam.
Masa dia naek bus tu, i ok lagi. Masih boleh tersenyum memandang dia. Sambil call dia, sambil tengok dia dari jauh. Bila bus nak gerak, dah stop calling. I pun masih lagi tersenyum. Bila bus ilang dari pandangan, terus airmata turun selebatnya. I dah tak peduli dengan orang yang ramai kat bustand tu. Biar la dorang nak tengok ke pe. Hati i tiba-tiba jadi sebak. Sayu sangat2 bila dia pergi. Ondaway ke parking, dia call. Lagi lebat air mata turun. Tersekat2 cakap dengan dia. Dia tak nak i sedih. I cuba tak nanges. Duduk dalam kereta 5 minit untuk tenangkan diri. Then drive balik ke umah. Masa tengah drive, dia bagi msg. Turun lagi airmata. Memang sedih gila. Tak tahu nak gambarkan macamana. Hanya tuhan yang tahu. Nanges dari bustand sampai la ke depan umah. Dia call lagi. I cube tenang. I pun tau dia tak suka i nanges. I sedih. So kene la dengar cakap dia. Dia soh jage diri. Jangan nakal2. Rindu dia selalu. Ingat n sayang dia sentiasa...Tapi kalau dia tak cakap pun, i tetap buat semua tu....

P/S: Saya sentiasa sayang awak!

5 maklumbalas:

  1. ala,
    jangan lah sedeh..
    tapi kan duloo saya pernah rasa mcm tue...sedeh sangat bila xder orang kiter sayang depan mata...sob..sob..
    jangan nak wat adegan air mata agie..:P

  1. shajimy said...:

    babe,jgn sedih2 lagi ea...

  1. chenta said...:

    to alone in tha dark : erm..kamu pun tau pe sy rasakan?

    to jimy : ye...tak sedih lg.

  1. ahaks..of course la..
    we know each other...dan bukan saya xkenal kamoo ..:)