Followers

Hati dan perasaan

Sunday, January 10, 2010
Hari ni genap 2 tahun i kawan dengan bapok.
Tadi lagi setengah jam b4 kul 12 tengah malam, dia meseg i. Wish 2 tahun persahabatan kami.
Persahabatan kami memang ada masalah besar sekarang. Amat besar dan serius!
So dalam meseg yang dia bagi tadi, dia berharap even kami dah lost contact, persahabatan kami tetap berjalan lancar.
Dia minta i halalkan makan minum dia dan dia tak nak bermusuh dengan i. Yang paling i tersentuh bila dia panggil i " My trusted fren"....
I tak balas pun meseg tu.. I biar je..I pun tak bagitahu my yunk.... If dia marah i pun pasal bapok ni, i terima je...

Tak lama lepas tu, ada plak someone meseg i. Meseg something yang mengusik jiwa i. I pun tak balas gak. Tak tahu nak balas apa.
Malam ni emosi memang sangat tak menentu! My yunk pun entah ke mana. Mungkin dia masih terasa hati dengan i. Masih kecewa dengan i.I pun tak tahu la....

Kadang kala i terpikir.. Kenapa kite perlu rendahkan ego kite untuk orang yang kite sayang? Kenapa kite perlu buang perasaan kecewa, marah, sedih kite semata-mata kite tak nak perhubungan kite bermasalah?Kenape???
Itu yang i rasa sekarang. Dah berkali-kali i kecewa dengan dia. Dan baru malam ni dia kecewa dengan i. Tapi kenapa i rasa terbuang sangat2 malam ni? Dia macam tak endahkan i langsung even i dah meseg dia. I dah lembutkan ati i. I dah try pujuk dia. Tapi tak berhasil. Kenapa baru sekali ini dia kecewa dengan i, i kene hukuman yang teruk sangat??? I tak nak perhubungan yang baru dibina, gagal macam tu je.. I taknak setelah sekian lama i idup menyepi, perhubungan kali ni gagal lagi...I buntu. I sedih. I kecewa....

I dah cuba mengelak dari menulis kisah cinta i dalam blog ni. Tapi i gagal. I tak tahu nak luahkan perasaan i pada siapa. Maafkan i kalau ada yang tak suka. I tau ni blog i dan i bebas untuk tulis kisah idup i. Tapi i tau memang ada yang tak suka. Maafkan i sangat... I try to be strong...But... i failed....Airmata!Stop la..Tamo la keluar banyak-banyak!

15 maklumbalas:

  1. shajimy said...:

    pda i mengalah tidak berarti kalah...
    dalam perhubungan perlu ader toleransi...tapi toleransi pulak perlu ader batasnyer...

  1. slay86 said...:

    beb..i ad je lau u nk share pape..be strong..biasala dugaan sket2..

  1. chenta said...:

    to jimy : thanks a lot fren!

    to slay : erm...mase i tulis ni kul2pagi..u mst dh tido..i tamo kacau u...erm...lgpun i tau partner i mst tak suke i cite mslh i dgn dia pd org laen...

  1. ++d++ said...:

    bb, thanx tolong saya malam tadi..
    saya betul2 kecewa dengan orang sekeliling saya..thanx sebab tolong saya..

  1. chenta said...:

    welcome.... ^_^

    we r frens rite..so must help each other...

  1. Lok said...:

    kalo bercinta sgt memeritkan...xperlulah bercinta..lelaki mmg suka mnyakitkan hati pmpn...

  1. chenta said...:

    erm..entahla lok...
    kamu ini lelaki ke perempuan?

  1. shajimy said...:

    hahaha..i suke ayat lok..
    "lelaki" mmg suker myakitkan hti perempuan..

  1. chenta said...:

    lok ni confius kan?mcm lelaki tapi backup perempuan?

  1. shajimy said...:

    oo myb jenis "llki" yg mgasihi wanita...

  1. Lok said...:

    pe maksud 'lelaki' yang bercinta dgn kamu?
    frasa tersebut untuk pmpn sbnrnya atau lelaki sbnrnya?

    awak konfius dgn sy ke?

  1. chenta said...:

    sy mmg confius pun dgn anda lok..anda ni lelaki ke perempuan??

  1. Lok said...:

    do u remember?