Followers

Cuti pun kene buat kerja opis ke?

Saturday, January 23, 2010
Buhsan tol la bila cuti pun still kene buat kerja opis.. Ni semua gara-gara bos ada meeting pengarah next week. Then secara tiba2 i menjadi PA dia. Kene siapkan laporan2 untuk dia meeting. Tak lupa untuk buat slide presentation dia. Jadual dan graf bagai. Huh! Tak suka betul.

Last week memang minggu yang amat sibuk (Macam la minggu2 sebelumnya tak bzkan?huu). I masuk opis pun dua hari je. So semalam (Jumaat) pagi, bos minta siapkan laporan2 dia. I pun settlekan la. Petang plak, tiba2 dia nak soh buat graf pencapaian tahun lepas dan sasaran tahun ni. Then present dalam slide. Dah pukul 3 petang. Memang kene balik lewat la. Tapi i plak dah janji nak jumpa besday "boy". Kene balik awal juga la nampaknya. Nasib baik bos kata i boleh siapkan kat umah. Then by sunday, i kene emelkan pada dia. Dapatla i balik awal semalam.(Takde la awal sangat pun. Kul520 baru kuar opis..Nasib..nasib.. :( ).

Nampaknya ujung minggu ni kene buat kerja la. Malasnya nak buat. Owh mood kerja, sila la datang kepadaku segera. Nak siapkan cepat2 ni. Petang kang nak ambil my yunk plak....

P/S : Sultan Johor Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, 77, telah pun mangkat pada pukul 7.15 malam semalam di Hospital Pakar Puteri. Al-Fatihah...I adalah anak jati negeri Johor even tercampak ke Melaka sekarang..sob..sob..sob..

8 maklumbalas:

  1. sabaw aje la ye... hehehheh...

  1. jim... said...:

    byk keje ek babe...
    l word dpt lyan x??hekhek

  1. SuRayA^i. said...:

    kalo wkend kene wt esemen pn x best, kalo kene wt keje opis lg la~~
    tp chaiyok!

  1. chenta said...:

    senandung semalam : tengah bersabar la ni..huhuh

    jim : hahahah...kje pun byk..hal2 bil tertunggak pun byk.hahahahahah..xsempat nk lyn! :P

    suraya : huhuhu..thanks..tp dulu mase study, time weekend mmg time buat esemen..hehehe

  1. NGEEE

    haiyaaa u baru sikit jer tue..
    meh datang opis i....
    ngah banyak keje yang penting hari2
    semuanyer urgent nak skang lah at least u ader time nak prepare bb...
    kalo kene saya..
    hurmmm xpayah cakap lah..

  1. chenta said...:

    kamu dtg opis sy dulu..tgk fail yg belambak atas meja ni..
    last week masuk opis 2 hari je..akibatnya...kerja2 tertunggak la..huuu

  1. hahhaha..
    maknanyer kiter dua nie memang banyakkk keje..huh
    letihhh kan..
    yess next week i balik dari kem kat perak mau pi genting cuti2 rehat otakk

  1. chenta said...:

    genting??wah..bestnye..sy ni nk g genting..tp partner sy plak asyk bz je..entah bile la