Followers

Bos owh Bos

Wednesday, January 06, 2010
Tadi bos datang ke meja i. Dia tanya pasal sistem yang jabatan kami guna.
I kan jaga sistem, network, server semua. So dia nak tanya ok ke tak sebab esok dia ada meeting kat HQ. Kalau tak silap i la. Macam2 isu yang dia tanya. Dia memang jenis kalau nak tanya pape, dia sendiri akan datang meja staff dia. Dia tak panggil staff dia masuk bilik. Biar dia sendiri datang tempat staff dia. Dalam borak2 tu i cakap sekali pasal progress pejabat baru tu. Sekarang tengah buat budget untuk cabling network kat pejabat baru...Bukan i buat la tapi i bagi input pada HQ untuk dorang buat. Pagi tadi tak pasal2 i jadi arkitek sekejap. Baca pelan bangunan semua. Nak ukur keluasan punya pasal.Hahaahaha

Mase borak2 dengan bos, adalah satu part yang buat ati i tak tenang..Huuu...

I : Bos, nanti pejabat baru tu kan luas sangat. Saya sepatutnya duduk depan bilik bos. Tapi saya nak tukar la bos. Saya nak duduk dekat dengan bilik server. Senang sikit

Bos : Aik awak ni. Nak duduk jauh dari saya plak?

I : Hehehhehe. Ala bos...Bukan apa..Senang untuk saya nanti nak troubleshoot server kalau ada prob. Kang kalau orang HQ call saya, saya kat tempat, nak tengok bilik server jauh. Kan susah tu..

Bos : Hehehhe.Ada2 je awak ni


Huu..bos ni..nape la tak bagi i duduk jauh sikit dari dia???I bukan la nak mengelak dari dia tapi nak mudahkan keje i je. Kang kalau jauh2 ni, mengular pun tinggi. Heheheheh
Sejak i masuk keje, until now, tempat duduk i memang depan bilik bos. Dah macam PA dia je kadang2. I tak kisah pun sebenarnya. Tapi untuk pejabat baru tu macam tak sesuai plak. Bilik server sangat jauh dari bilik bos. Means jauh dari tempat i gak. Uish!Nak kene pakai roller blade ni.Hwhhhehehe

32 maklumbalas:

  1. shajimy said...:

    duduk berdekatan dengan bos sangat xbesh!!! lebey2 lagi klu bos tu jenis miang nak mmpos...

  1. chenta said...:

    bos i tak miang jimy..huhuhuhu

  1. shajimy said...:

    oo klu xmiang xper...haha

  1. chenta said...:

    bos u je miang..hahaha

    ape kes bos u tu?

  1. shajimy said...:

    pe nak wat dah nasib i dapat bos miang...
    bos i...stkat nie dia dah xmeroyan sangat sejak i ckp i ader bf...
    (biler maner nyer lar dtg bf tu...
    hak3..)

  1. chenta said...:

    u ckp directly ke u ade bf?huhuhu

    itula u..sape soh "ayu" sgt g kje..ehehhe :P

  1. shajimy said...:

    aah lar i ckp direct...
    ishh xkan lar i nak gi kje serabai pulak kan?agak2 ler...

  1. chenta said...:

    tp bukan perlu ayu sgtkan?make up2..high heels..hehehe

  1. shajimy said...:

    actually its not too high heel sgat...just ader tapak...
    well make up pulak kena lar pkai bedak right? xkan i nk g keje srbai sgat kan.. u mcm tu ker? OMG...
    plssssss..

  1. chenta said...:

    heheheh...

    ala..aritu u gak tkt i skodeng u time formalkan? takot terserlah keayuan kan??

    i g keje mcmane?tanya la gp u!hahaha
    dia dah tgk aritu..dia antar n amek i kje..

  1. shajimy said...:

    nope..i mean time tu i segan u nampak i btdung...segan siott...
    nak tnye cmne i bukan ader no hp dia pon... blog dia pon i tak tahu..

  1. chenta said...:

    aritu dia minta no hp u tau..
    dia tak nk amek dr hp i..
    dia nk i tanya u dulu..
    i pun lupe nk tnye :P

  1. cik EPAL said...:

    bos miang keladiii...makin tua makin manjadi :D

  1. chenta said...:

    wah!cik EPAL dah bagi pantun ni!hehehe

  1. shajimy said...:

    huh? nape ur yunk tak tanye kat i aritu..? lor bagi jek.. uolskan kwan i..apade pasal...

  1. shajimy said...:

    huh?hi cik EPAL...;p

  1. chenta said...:

    jim, baek..nnt i bg dia... ^_^

  1. shajimy said...:

    babe,hari nie xde entry baru ka?

  1. chenta said...:

    tak sempat buat lg sebab tengah buatkan blog gp u tu..hehehehe

  1. ++d++ said...:

    kadang-kadang ada bagusnyer duk berdekatan dgn bos bb..
    kalo input yang dye minta tue urgent..mmg lah harus kan..tapi yg buruknyer..kadang2 org kata nak ambil hati bos lah..
    i nie ha duk depan bos dah taw dah..ragammm semua org..hehhehe

  1. shajimy said...:

    dah siap ke blog ur yunk?
    musti santik...cik sya yg bikin...

  1. chenta said...:

    to d : betul tu..paham pun awk kan..

    jimy : penat dh i buat.. asyik ubah layout je sebab dia kata nampak "lembut" sangat!macam gp.hahahahaha..so last2 i buat bese2 je..hehehe :P

  1. shajimy said...:

    hahaha... oo really??
    i suker yg nmpak lembut2... nmpk tenang...mdamaikan..mgasyikkan..
    haha :P

  1. chenta said...:

    u dh tgk blog gp u?

  1. shajimy said...:

    http://abibiey.blogspot.com/ ke?

  1. chenta said...:

    maybe..hahaha

    u ade tgk tak layout dia?
    memula i buat biru muda..b4 layout skrg ni...ade tgk?

  1. shajimy said...:

    xde pulak...ceh mybe2 pulok u eh..

  1. chenta said...:

    hahahah..saje je

  1. ++d++ said...:

    yup i memang paham dengan realiti di opis nie yg lagi2 orgnyer busy body..

  1. chenta said...:

    huhuhu..standardkan..mane2 opis pun same

  1. Lok said...:

    smua bangsa sama buzy body....
    itulah 1 malaysia