Followers

Blood test??

Monday, January 25, 2010


Pagi ni datang kerja, ada yang menegur...Itu memang kelaziman la setiap pagi. Selalunya diorang akan tegur pasal baju or make up i. Perasan aje diorang dengan setiap perubahan pada i.Huhuhu

Tapi pagi ni diorang tegur lain plak...

Staff opis : Aik, arini pakai baju cantik. Macam nak pergi majlis kawen je..

I : Ish..mane ada..Kenape?

Staff opis : Kenape tak pakai t-shirt n tracksuit? Hari ni kan ada fitness test...

I : Laaa... ye ke?Tak tahu pun...Siapa bagitahu..

Staff opis : Doktor cakap last week.. Patutnya nak buat hari Jumaat lepas. Tapi tunda ke hari ni. Kene ambil darah sekali tau!

I : Minggu lepas orang mane masuk opis sangat. So orang tak tahu la.. Ni semua staff ke ape?

Staff  opis : Tak la..admin dept je...

I : So orang kene ambil darah juga la hari ni?Uish..tak nak la..

Diorang dah gelak2.. Tak lame lepas tu doktor datang kat meja, bagi borang untuk diisi. (Opis kami ada doktor. Nurse pun ada tapi masih kosong jawatan tu.)

I : Doktor, untuk apa borang ni?

Doktor : Isi la. Nak ambil darah. Awak tak makan lagi kan pagi ni?

I : Erm..tak makan lagi. Tapi tak nak la ambil darah... :(

Doktor : Ala..ambil sikit je..

Bila doktor kata ambil sikit je, i ok la. Sebab tahun lepas pun ada ambil darah je. Untuk check paras glukosa dan kolestrol. Ambil sikit tu means just cucuk kat hujung jari je. Tapi sebenarnya...

Bila i pergi bilik doktor, ada staff tengah ambil darah. Bukan sikit kat hujung jari tapi satu tabung penuh!Banyak la.... I dah seram sejuknya. I memang penakut. I mengaku. Terus i cakap kat doktor, i tak nak buat. I nak buat lain kali. Bagi ready luaran dan dalaman..Terus i balik ke meja i semula..

Lepas setengah jam, doktor dah panggil semula. Nak tak nak, kene gak la pergi. Aduh, cuak gila!

Nasib baik doktor handsome!Hahaha..Tapi dah nak kawen tak lama lagi...huhuhu.. Dia check tekanan darah dulu. Pastu dia carik urat yang besar untuk ambil darah kat tangan belah kiri. Staff2 lain semua dah gelakkan i sebab muka i pucat. Then doktor borak2 dengan i. Suruh tarik nafas bagai. Bagi i cool. Tapi sakit tetap terasa!
Bila dah settle tu, tangan kiri i memang pucat lesi. Biru je. Macam darah kat tangan kiri dah kene ambil semuanya!Hahahah. Doktor ngan budak2 ni dah gelak macam ape. Dengan tiba2 airmata i keluar..Huhuhuh.. Kelakar plak rasa tapi nak buat camne. Dah i memang penakut.




Bagus la sangat nurse ni

9 maklumbalas:

  1. u darah per??
    nanti sennag u derma kat i kalo i perlukann

  1. chenta said...:

    ptg ni br tau result..

    derma?uish..amk drh sikit pun dah takot lg nk amek byk2..huhuh

  1. chenta said...:

    owh..ada geng! ^_^

  1. jim... said...:

    i tgok org drma darah pon i rse cam nak pitam lagikan gi derma darah..
    maw mati kejong..haha

  1. chenta said...:

    tau xpela..i dh pucat lesi pagi tadi tau!

  1. jim... said...:

    ish2...bley ker pkse suh org derma darah?

  1. wan yaakub said...:

    pernah amik darah sampai pitam...

  1. chenta said...:

    jim : bukan derma darah la..blood test je..nak tau sihat ke tak..

    wan : pitam?nape?byk sgt ke amek darah tu?