Followers

Aktiviti Hari Ini

Thursday, January 21, 2010
Hari ni amek cuti tahun. Patutnya semalam tapi tak jadi. Hari ni baru cuti. Cuti tak sangat la bila opis asyik call tanya tu ni. Siap ada staf tu soh i masuk opis petang nanti untuk settlekan masalah dia. Tau kuasa i!Kalau bos soh masuk opis, takpe gak. Ni gred bawah i. I bukan la nak berkira sangat tapi i tengah cuti kan. Nak masuk kerja semata2 nak settlekan keje gred N17 tu plak...Bengang tol!
Tapi naseb baik la urusan arini semua berjalan dengan lancar even terpaksa patah balik laluan sama berulang kali!

Pagi tadi g buat pasport. B4 kul8pagi dah sampai Jabatan Imigresen. Tapi boleh plak tertinggal surat beranak kat umah(acc i tak tahu pun kene bawak surat beranak. So tak prepare pun la).So patah balik umah amek surat beranak. Pergi balik Jabatan Imigresen, daftar n bayar semua. Settle kul9pagi. Tapi kene tunggu 2jam untuk pasport tu siap. So nak tunggu kul11 tu tiba, i pun g bengkel Proton dulu. Servis kete yang dah terlebih km tu. Heheheh..Bukan sengaja tapi takde mase nak g antar. Minggu ni sangat bz dengan kerja kat opis. Nak cuti pun kene tunda. So terpaksala terlebih km tu.Huhuhuh...Hampir kul11, kete pun siap. Tepat2 je nak g amek pasport tu. Baguskan? So i takde la membazirkan waktu. So patah balik g JI, amek pasport plak. Dalam setengah jam gak nak tunggu giliran.. Kul1130 dah sampai umah. Mudahkan?? ^_^
Kete i yang belah kanan tu. Tengah tukar minyak itam..

Yeah!Akhirnya.. Ada gak..Lepas ni boleh la ke Singapore sesuka ati.Hehhhe

10 maklumbalas:

  1. jim... said...:

    ;( sedeyy...xdapat ikot u gi bandung..isk..isk...
    lynn punyer surat beranak lak kat swak... xde rzki nk follow u...

  1. chenta said...:

    xpela..i g ni pun sbb nk beli brng
    lps ni i nk g lagi utk honeymoon plak..hehe
    plan utk awal thn dpn..nk g bali!!!

  1. jim... said...:

    i nak ikot bley?
    hee...;D
    kiter berempat lar..

  1. sarah kalam said...:

    wah makin byk le becuti pasni kan...
    best tu,nk ikot gak g bali......

  1. chenta said...:

    yeah..bagus juga tu.. ^_^

  1. jim... said...:

    bguskan..kan..
    bpe gi bdung i nk krim taw..
    hehe..awal2 dah sound

  1. chenta said...:

    kak sarah : jum la kak sarah..thn dpn, cahaya dh besar..blh bwk jln2.. ^_^

  1. chenta said...:

    nk kirim pe jim?

  1. jim... said...:

    keychain ngn yg leh lekat2 kat peti ais tue...

  1. chenta said...:

    keychain n magnet tu ek?ok2..tp lambat lg la jim.huhu