Followers

Betulkan cakap orang...

Wednesday, December 16, 2009
"Dont judge a book by its cover"

"Dont judge blogger by his/her blog"

Dulu ada sorang member blog yang buat entry pasal hasil penilaian dia terhadap blogger lain.Termasuk i.Even dia tak penah jumpa i lagi, tapi dia ada menilai i dari hasil penulisan i dalam blog i yang lama.Then bila i dah jumpa dia, dia mengaku yang dia silap dalam menilai. I tak macam apa yang dia bayangkan!

Now hal macam tu jadi pada i plak. Dulu ada sorang blogger ni, i salu lawat blog dia. So memang agak rapat la until dia buat blog baru dan blog itu sharing dengan someone. Semalam i sms dengan someone tu. Memang terkejut gila sebab i baru tau yang selama ni i tersalah paham. Agak pening juga semalam. Someone tu pun pening. (Rasa2nya ada part yang dia marah semalam.Im so sorry!). I tak tahu la kalau suatu hari nanti i jumpa someone tu, i tak tahu ape plak reaksi i. I memang tak sangka sangat yang i salah menilai orang! I salu kumen2 kat blog dia means kawan someone tu. Kumen2 i atas apa yang dia tulis dan yang i bayangkan perwatakan dia melalui blog dia. Tapi i salah. Lama gak i salah paham ni...huuuu..malu!

Pada dia dan someone, im so sowie..I tak pikir buruk2 pasal both of u....Cuma i tak sangka i terbalik nilai...Im so sowie...

P/S: Akan bercuti mulai esok. Agak bz dengan wedding. Nanti upload gambar kalau sempat.Tak lupa juga untuk entry ini, dah ada respon dari orang yang berkenaan!

13 maklumbalas:

  1. Lok said...:

    adakah kamu suka pada seseorg?tp tkt nk meluahkannya ayat-ayat cinta dr bibir mu?

  1. chenta said...:

    bukan...
    sy rasa sy sgt rendah diri...

  1. ++d++ said...:

    saya ase
    jangan dilihat penulisannyer untuk taw sapa diri si blog tue,
    kadang2 penulisan hanya di adaptasi bila terlintas bende tue dalam kepala,
    sapakah some one tue yer..

  1. chenta said...:

    d : sy mmg tak sangka d..sy igt dia "incik"..rupenye "cik"..huuuu

    siapa someone tu?rahsia!hahahaha

  1. ++d++ said...:

    ahaks,
    wahhahha sapakah dyer yer..
    adoi2 oleh itu jangan salah tengok lagi yer..haishhh

  1. chenta said...:

    d : ni bukan kes slh tgk sebab i mmg tak pnh tgk dia..tp ni kes slh nilai..hahaha

    intan : adalah orgnye...

  1. sHe~ said...:

    ehem ehem.sy sokong.tidak semuanya apa yg ingin ditulis,dinyatakan di blog.juga tdk semua yg berlaku,mampu dikongsi hnya dgn menulis entri.sy juga begitu.

    dan apa yg tertulis di entri,bukanlah menjelaskan diri sbnr empunya belog itu sendiri.
    kkdg ada benda yg tak boleh ditulis,tak mampu ditulis.
    hnya boleh simpan sendiri dlm hati.
    :)

  1. chenta said...:

    she...betul tu...apa yg tertulis, kdg2 tak sepenuhnya dari hati..kdg2 tak seperti yg berlaku sebenarnya...

  1. cik EPAL said...:

    "Dont judge a book by its cover"


    setuju :)

  1. chenta said...:

    dont judge a blogger by his/her blog..setuju tak?

    cik EPAL, tak sangka kamu baca blog sy ni....huuu...

  1. sya.....kdg2 kulit tue nampak je kerasss....tp sbnrnye lembut giler..kottt.

  1. chenta said...:

    owh..entahla..huuu..confius sudah..

    eh, private?