Followers

Sabtu lepas bersama cik yang cantik menawan

Monday, October 26, 2009








Sabtu lepas adalah hari makan.. Angin dan juga makanan..hehehehehhe
Pagi2 lagi, cik suhada, engineer kat opis msg.(I call her cik because pangkat dia lebih besar dari i then her age pun lebih sikit dari i.I kan muda..Hahahahahah).Tanya pe plan ku di ari sabtu itu.
I yang memang dah pesan awal2 kat dia, ari jumaat tu bahawasanya i tak balik johor dan boleh berjimba2 pada sabtu dan ahad lepas.Itu yang dia meseg pagi sabtu. Ajak berjimba2.
Memula memang blur, tak tahu nak ke mana. Sekali dah kuar.Hah kau!Dekat 11jam kat luar.Dari pagi hingga ke malam.Hahahaha..Dalam kul11pagi camtu, dia pick up me kat umah. So mesti la naek baby honda dia tu. Sian my baby lambat matang tu kene tinggal umah.Takpela. Kasi dia can rehat2 kat umah lepas 5hari bekerja untuk mummy dia ni.

Memula kami g Muzium Samudera. Wah!Blaja sejarah siot!Even kat luar panas terik nak terbakar, kami kat dalam muzium tu, sejuk..nyaman jew..Huhu..Tapi bila dah keluar semula, cik suhada plak pitam. Actually dia period pain that time...Sian dia. So kami rest kat dalam kete jew. Tak abes pusing kat dalam Muzium Samudera part 2 yang kat dalam bangunan tu. Yang kat kapal tu, part 1. Bila dia dah ok sikit, kami terus ke Mc Donald Dataran Pahlawan.

Ramai orang sebab time lunch hour. So kami just duduk2 dulu. Bagi keadaan tenang then baru i Q. Ofcourse la i yang Q sebab cik kan pening + pitam2 sikit. Hah, i dah berjaya mengumpul 5gelas coke yang tengah promo kat Mc D tu ye. I ade warna Pink, Green, Purple, Grey & Lime. Awesome ok! Cik sampai geleng2 pale sebab dia kata i fanatic sangat. Orang len pun same sebab dia nampak ramai yang beli. Hehehhe..

Lepas makan, jejalan kat dataran. Cik nak carik kasut.Tak tau la untuk pe.Tapi layankan je la..Puas cari kat dataran, tapi tak jumpe.Pastu g surau jap untuk i menunaikan kewajipan yang 1 itu.

Pastu g plak Mahkota Parade. Akibat tak larat jalan, cik mahu park baby honda dia kat parking bawah tanah kat MP tu. Pusing punye pusing baru jumpe tempat masuk. Puncanya dowg tengah buat renovation park luar tu, so memang blur la.Cukup 2 kali pusing, jumpe gak laluan masuk. Then naseb pun agak baek sebab senang je carik parking.Hehehhe. Kedai pertama je kami g kat MP tu, terus dapat kasut yang berkenan di hati cik. Beli la terus. Dari pilihan dia berwarna gold tapi dihasut i dan tokei kedai tu, terus jadi warna silver.Hahahah...Tapi silver memang menawan di kaki cik sebab kaki dia putih, cerah, cantik.Aik!lebih sudah...

I plak usha2 kebaya nyonya.Jumpa ye!Murah, cantik, tak jarang, sopan je. Cik pun kata ok..Tapi gaji lambat lagi la. So takut ekonomi lumpuh di ujung bulan, so tangguhkan la niat di hati. Pendam je. Ke ade sesape nak bagi pinjam duit kat i untuk beli baju kebaya tu?huhuhu.
Tapi memang i susah nak cari baju yang sesuai dengan warna dan sizenye. Tau je la size badan i ni. So bile dah ade tu, then tak dapat beli, terkilan gak la. Tapi nak buat macamane. Pewot my baby n mummy dia ni sangat penting untuk diisi..huuu..sedih ye..Sempat gak g Guardian sebab cik nak membeli. Siap ade list dalam pale dia yang terjemah kat i.huhuhu

Pastu kami bergerak ke Klebang. Makan laksa dan cendol tepi pasir pantai yang dah kene tambak tapi masih terasa angin2 pantai yang sepoi2 bahasa tu. Syahdu ye!Laksa pun best.
Tapi memang perit la tekak.Laksa pedas + panas.Cendol sejuk.Berlawan plak dalam badan. Naseb tak demam. Tapi kalau demam, best gak.Dapat rehat kat umah.Huhuhuh

Lepas makan, g cari surau or masjid lagi. Kali ni cari memang mencabar akibat kesalahan pada orang yang memberikan jawapan lokasi masjid tersebut. Last2 surau lain plak yang jumpe. Tak kisah la. Janji tertunai kewajipan.Pastu, terus ke Pantai Puteri. Tengok sunset jap.Cantik!
Kami tak turun ke pantai pun. Tengok sunset dari dalam kete je.

Dah nak maghrib, balik umah i jap. Pastu kuar balik g JJ depan umah i. Usha barang untuk kete dan diri sendiri. Sekali lagi cik la yang paling banyak membeli. Pastu makan kek kat Secret Recipe. Tiramusu menjadi pilihan. Hohohoh.Best. Cik plak mam chicken curry puff n kek pe ek tu. Lupe name.Tapi yang ada banana. Chocolate banana kot..Dalam kul9lebihmalam baru la balik ke rumah. Letih ye!

Tapi lepas mandi dan kemas baju, sempat lagi i makan nasi lauk sardin.Hahahah..Hari Sabtu memang hari makan la!
P/S: Gambar telah di post.malas nak drag ke bawah.so lihat je dari atas ye..ehhehehe

6 maklumbalas:

  1. sHe~ said...:

    gambr pelis.tibe gedik.hahaha.

  1. chenta said...:

    heheheh..
    sabar ye..
    cik belum transfer lagi..
    ni mesti nak tengok cik kan?hehehe

  1. shajimy said...:

    sye pon sokong..
    dimanakah gmbar cik yg cantik menawan itue...
    harhar

  1. chenta said...:

    cik g bengkel kat putrajaya arini.so tak jumpe dia.tunggu esok ye semua..huhuh

  1. ++d++ said...:

    hahha
    kamoo fanatik gelas yer..
    saya pon hampir semua koleksi saya ader taw..:)

  1. chenta said...:

    ye ke?semuanye?ghehhehehe