Followers

Kematian!

Tuesday, September 15, 2009
Semalam buka puasa kat luar sebab dah buhsan buka kat umah..
Then mase nak tunggu makanan sampai dan masuk waktu berbuka, ada dak2 UiTM Melaka datang berbuka kat situ.Salah sorang dari dowang menarik perhatian aku.
Lame aku tengok dia. Aku rasa aku macam kenal dia. Last2 dia pandang aku gak.
Dia tengok semacam dan akhirnya tersenyum. Sah!Memang aku kenal dia.

Nama dia Azidah. Tapi mase sekolah, aku panggil dia kak..
Sebabnya hampir semua dak pompuan kelas aku, aku panggil kakak..
Aku kan paling muda dalam kelas.Hahahaha..
Aku sama kelas dengan dia dari darjah 5 sehingga tingkatan 3. Kiranya dia masak gak la perangai aku mase sekolah2 dulu. Tapi untuk rekod, bukan dia yang paling lame same kelas dengan aku.Ade sorang dak laki ni, nama dia Zuhaili. Aku same kelas dengan dia dari darjah 5 hingga tingkatan 5!

Borak punye borak, tetiba azidah cakap, adik Zuhaili meninggal dunia kira2 2minggu lepas disebabkan sakit jantung or sakit buah pinggang. Antara tu la. Arwah adik Zuhaili tu sebaya aku. Nama dia, Suhaili. Aku banyak same kelas dengan dia mase sekolah agama. Mase aku study kat UPM, arwah pun study kat situ.
Aku course Science Computer. Dia plak course Engineering.. Even berlainan kolej dan fakulti tapi aku salu gak jumpa dia. Jodoh untuk berjumpa tu banyak.

Memang aku terkejut gila la semalam dengar berita tu.
Tapi Allah lebih sayangkan dia..Aku doakan roh dia sentiasa dicucuri rahmat. Al-Fatihah....

4 maklumbalas:

  1. chenta said...:

    nope la..
    suhaili len..npe doll?

  1. just checking.. mne ar tau the same suhaili.. ^^